koledzy zamieniłem aku na 74a i jest git jak narazie zero problemu i mam nadzieje że tak zostanie w każdym bądź razie podziękował za zainteresowanie i odpowiedzi
Szybkość schładzania układu klimatyzacji
Zwiń
X
-
Szybkość schładzania układu klimatyzacji
Witam, pytanie jak w temacie, jak u Was szybko zaczyna chłodzić? U mnie po uruchomieniu silnika (np. po dłuższym postoju lub po nocy), temp. na zewnątrz ok 25 stopni, załączony climatronic od samego początku, potrzebuje przejechać ok 5 km aby poczuć zimne powietrze z nawiewów, czy to normalne?
-
-
Czesc.
W mojej skodzie zimne zaczyna lecieć praktycznie zaraz po załączeniu klimatyzacji.
Jestem swieżo po serwisie klimy i powiem Ci, że różnica w chłodzeniu jest znacząca( brakowało mi 100g czynnika) w porównaniu z przed dobicia czynnika. Wczesniej klima też chłodziła ale nie aż tak bardzo jak teraz( dot. oczywiscie takich samych nastawów temp.).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez czmielekNie nie jest to normalne. U mnie chłodzi od razu od włączenia czyli ok 60sek po uruchomieniu auta.
Ja muszę 1- 2 poczekać aż układ osiągnie pełną sprawność (szczególnie jak jest goroąco).
Komentarz
-
-
m4riusz, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=34481&start=0
chyba masz to samo, ja jak będę miał czas to zabieram się do rozebrania wentylatora
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentm4riusz, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=34481&start=0
chyba masz to samo, ja jak będę miał czas to zabieram się do rozebrania wentylatora
Komentarz
-
-
Nie no - nie ma opcji żeby klima zaczęła działać (tzn. odrazu wiać zimnym powietrzem) natychmiast po włączeniu.
Jeździłem dużą ilością aut z klimatyzacją i zawsze po właczeniu silnika (jak klima jest na auto) mija ok minuty aż układ osiągnie sprawność i zacznie wiać powietrze o prawidłowej temperaturze.
Np. dzisiaj, przy ok 30 stopniach na zewnątrz po właczeniu silnika, mija ok. 3 - 5 sek, włacza się na maksa nawiew i powietrze stopniowo się ochładza. Po ok. minucie leci już chłodne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez m4riuszZamieszczone przez abstinentm4riusz, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=34481&start=0
Komentarz
-
-
U mnie też gdy samochód postał na słońcu, to klima ustawiona na maksa nie potrafiła schłodzić wnętrza przez dobre kilka minut. W Toyocie było wydajniej i mam wrażenie że wnętrze tak się nie nagrzewało, mimo czarnego kolory nadwozia. Trza będzie okleić Skodzinie szybki.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydA to kolega już odebrał ałtko ??
A gdzie zdjęcia ??
Odebrałem tydzień temu Przejechałem 400 km, jestem bardzo zadowolony.
Fotek jeszcze nie mam, odrębnego wątku nie zakładam, w sumie na forum Octavii chyba wiecie jak Octa wygląda, co?
W sumie miło i przyjemnie
U mnie było tak :
- wiedziałem co chcę kupić, byłem na jazdach testowych
- sprzedawca przyjechał do mnie do firmy (zakup prywatny, ale milej było siedzieć u mnie, a nie ruszać doopę do Mińska), ustaliliśmy co chcę i pojechał.
- dość szybko przysłał zamówienie ze szczegółami, ... którego nie zaakaceptowałem do końca
- wykreśliłem z zamówienia to co mi nie pasowało z ich warunków, odesłałem faksem
- wpłaciłem zaliczkę
- po 3 tygodniach dołożyłem kierownicę 3-ramienną z manetkami
- jakieś 2 tygodnie przed odbiorem zamówiłem przedłużenie gwarancji do 4-ch lat
- przysłali mi fakturę i wszystkie dokumenty kurierem
- wysłałem resztę kasy przelewem
- zarejestrowałem auto, zadzwoniłem do sprzedawcy i podałem numer rejestracyjny, żeby mogli przygotować ubezpieczenie i gwarancję serwisową zanim do nich nie dojadę
- pojechałem do Mińska pociągiem, z dworca taksówką do dilera
- zapłaciłem w kasie za gwarancję i ubezpieczenie, podpisałem co trzeba
- odebrałem auto
A klima się nie wyrabiaMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentm4riusz, http://forum.octaviaclub....t=34481&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentmi się wydaje że włączają się jak nagrzeje się silnikMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Ale Ty masz diesla, to może jakoś inaczej się grzeje? Zresztą jeśli włączyłeś klimę przy 60*C silnika, to znaczy że pozwoliłeś żeby auto trochę przejechało, zanim włączyłeś klimę, czy tak?
Ja odpalałem auto, klimę na max i w drogę.
Za mało jeździłem z klimą w słoneczne dni, ale dwa razy się tak zdarzyło i klima nie wyrabiała. Dam jej jeszcze szansęMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz